Bangladéšan sa údajne pokúsil uniesť linkové lietadlo

Pre údajný pokus o únos muselo v nedeľu svoj let neplánovane prerušiť lietadlo bangladéšskych národných aerolínií Biman so 143 cestujúcimi a siedmimi členmi posádky na palube. Informovala o tom agentúra AP.

24.02.2019 18:55 , aktualizované: 25.02.2019 15:51
nepoužívať! bangladéš, únos lietadla Foto: ,
Približne 40 minút po štarte sa pilot rozhodol núdzovo pristáť na medzinárodnom letisku v meste Čitágáon.
debata (1)

Stroj smeroval z bangladéšskej metropoly Dháka do Dubaja v Spojených arabských emirátoch. Približne 40 minút po štarte sa pilot rozhodol núdzovo pristáť na medzinárodnom letisku v meste Čitágáon, keďže sa jeden z pasažierov začal „správať podozrivo“ a naznačoval, že má v úmysle uniesť lietadlo, uviedla agentúra Reuters s odvolaním sa na predstaviteľov spoločnosti Biman.

Muža identifikovali ako 24-ročného pasažiera Polaša Ahmeda z obce v blízkosti hlavného mesta. Už v minulosti ho zatkli v inom prípade únosu, informovali v pondelok úrady.

Muž nebol ozbrojený

Bangladéšan pri sebe nemal pravú zbraň, ale iba hračku. Nenašli sa u neho ani žiadne výbušniny. Oznámila to v pondelok bangladéšska polícia. Podľa nedeľňajších informácií chcel muž lietadlo uniesť a hrozil strelnou zbraňou. Pri policajnom zásahu bol smrteľne postrelený. Podľa dnešného policajného oznámenia sa nikomu zo 148 ľudí na palube nič nestalo. Posádka núdzovo pristála v bangladéšskom meste Čitágáon, kde potom zasiahlo policajné komando.

„Pištoľ, ktorú mal pri sebe, bola detská hračka. Nemal žiadnu bombu. Zdalo sa, že bol duševne nevyrovnaný. Mal vraj problémy s manželkou a chcel hovoriť s premiérkou. Vyšetrovanie pokračuje. Zatiaľ nechceme robiť závery,“ povedal dnes policajný komisár z Čitágáonu Kusum Devan.

Najem Hasan z úradu civilného letectva povedal, že je záhadou, ako sa mužovi podarilo dostať sa do lietadla. Vyhlásil, že všetci pasažieri sú pred nástupom do lietadla prehľadaní, takže nie je jasné, ako mohol muž s pištoľou do lietadla nastúpiť.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bangladéš #únos lietadla