Vlak s Kim Čong-unom dorazil do Vietnamu, do Hanoja ho doviezli autom

Obrnený vlak, vezúci severokórejského vodcu Kim Čong-una, dorazil v utorok približne o 08.10 h miestneho času (02.10 h SEČ) do stanice vo vietnamskom meste Dong Dang ležiacom pri hraniciach s Čínou. Informovala o tom agentúra Jonhap.

26.02.2019 06:32 , aktualizované: 16:02
debata (11)

Krátko po príchode a slávnostnom privítaní presadol Kim Čong-un do auta, ktoré ho doviezlo do 170 kilometrov vzdialeného vietnamského hlavného mesta Hanoj, kde sa v stredu a vo štvrtok stretne na druhom summite s prezidentom USA Donaldom Trumpom.

Kim Čong-un je prvým severokórejským vodcom, ktorý navštívil Vietnam od roku 1964, keď tam zavítal jeho starý otec Kim Ir-sen.

Na mieste je aj Trump

Americký prezident Donald Trump priletel do Hanoja. Informovala o tom agentúra DPA. Trump priletel do Hanoja z Washingtonu lietadlom Air Force One.

Na stredu majú Trump a Kim naplánovaný spoločný obed a ich rozhovory o denuklearizácii Kórejskej ľudovodemokratickej republiky (KĽDR) budú pokračovať aj vo štvrtok, informovala agentúra AFP.

Trump s Kimom absolvovali svoj prvý, historický summit vlani v júni v Singapure. Išlo o vôbec prvé stretnutie lídrov USA a KĽDR. Obaja politici sa zaviazali, že budú pracovať na úplnej denuklearizácii Kórejského polostrova výmenou za bezpečnostné záruky, ktoré žiadal Pchjongjang. Veľmi všeobecne formulovaná dohoda však bezprostredne nepriniesla hmatateľné výsledky.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Vietnam #Kim Čong-un #Donald Trump #summit Donalda Trumpa a Kim Čong-una