V Nepále sa zrútil vrtuľník s ministrom cestovného ruchu

V nepálskych horách havaroval v stredu vrtuľník, pričom prišlo o život všetkých sedem ľudí na palube, medzi nimi minister cestovného ruchu Rabindra Adhikárí. Informovalo o tom ministerstvo vnútra po tom, čo sa záchranárom podarilo dostať na miesto nešťastia.

27.02.2019 11:29 , aktualizované: 13:41
debata (4)

Na palube vrtuľníka letiaceho v zlom počasí bolo celkovo šesť pasažierov a pilot. Záchranári po ňom začali pátranie v hornatej oblasti približne 400 kilometrov od nepálskeho hlavného mesta Káthmandu. Pátranie však sťažovali nepriaznivé poveternostné podmienky, píše agentúra AP.

Rabindra Adhikárí (49) sa stal ministrom cestovného ruchu v marci 2018 po tom, ako jeho Komunistická strana Nepálu zvíťazila v parlamentných voľbách.

Ide o najnovšiu leteckú nehodu v Nepále, ktorý je známy svojimi odľahlými a nebezpečnými pristávacími dráhami. Tie predstavujú problém aj pre skúsených pilotov.

Minulý rok v apríli zišlo malajzijské lietadlo so 139 osobami na palube pri nepodarenom štarte z dráhy, avšak všetci prežili. O mesiac neskôr stroj leteckej spoločnosti US-Bangla Airways havaroval neďaleko letiska, pričom zahynulo 51 ľudí.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #vrtuľník #Nepál