Izrael ostreľoval vojenské pozície Hamasu v pásme Gazy

Izraelské bojové stíhačky zaútočili v stredu večer na pozície palestínskeho militantného hnutia Hamas v pásme Gazy. S odvolaním sa na bezpečnostné zdroje v pásme Gazy o tom informovala agentúra DPA.

28.02.2019 06:51
debata (14)

Podľa citovaného zdroja jedno z vojenských zariadení Hamasu zasiahlo najmenej päť rakiet a zničilo ho. Útok vzdušných síl židovského štátu cielil na objekt neďaleko mesta Chán Junis v južnej časti pásma Gazy pri hraniciach s Izraelom. Pri incidente sa nikto nezranil, potvrdilo ministerstvo zdravotníctva v Gaze.

Izraelská armáda náletmi reagovala na predchádzajúci čin aktivistov v pásme Gazy. Aktivisti vypustili z južnej časti pásma Gazy balóny s výbušnými zariadeniami a vyslali ich do južného Izraela. Podľa izraelskej armády jeden z balónov vybuchol nad domami a poškodil niekoľko okien. Zranenia hlásené neboli.

Pásmo Gazy je od roku 2007, keď sa v ňom ujalo vlády hnutie Hamas, pod prísnou blokádou Egypta a Izraela. Blokáda komplikuje najmä humanitárnu situáciu v oblasti. Izrael považuje Hamas za teroristickú skupinu.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Izrael #Palestína #Hamas #Pásmo Gazy