Pasažierov a posádku letu Virgin Atlantic dali nakrátko do karantény

Všetkých pasažierov a posádku charterového letu britskej spoločnosti Virgin Atlantic z ostrovného štátu Barbados do Londýna museli dať v stredu po prílete nakrátko do karantény, pretože na palube sa rozšírila choroba. Záchranári ošetrili 30 ľudí a troch následne previezli do nemocnice. Informovali o tom samotné aerolínie a záchranná služba, ktoré citovala tlačová agentúra AP.

06.03.2019 16:05 , aktualizované: 17:42
debata (3)

Celkovo 448 cestujúcich, ktorí sa vracali do Británie z plavby na výletnej lodi MSC Preziosa v Karibiku, a členov posádky po pristátí lietadla v stredu ráno prehliadli záchranári, potom ich autobusmi odviezli do prijímacieho centra neďaleko londýnskeho letiska Gatwick na ďalšie prehliadky.

Aerolínie vysvetlili, že „množstvo klientov na palube hlásilo, že sa zle cíti“. Dodali, že spustili dôkladné vyšetrovanie prípadu.

Hovorca záchrannej služby Juhovýchodného pobrežia uviedol, že ošetrili približne 30 ľudí a troch previezli do nemocnice na dodatočné hĺbkové kontroly.

Záchranná služba ešte informovala, že vyslala na miesto aj špecialistov a tím určený na zásahy v rizikových oblastiach, lebo pasažieri a posádka sa „cítili zle a bolo im nevoľno“.

Hovorca spoločnosti MSC Cruises so sídlom vo Švajčiarsku, ktorá má výletnú loď v prevádzke, oznámil, že firma vyšetruje okolnosti a vyžiadala si lekárske správy z prehliadok pasažierov.

Spoločnosť MSC Cruises dodala, že na výletnej lodi sa za posledné dva týždne nevyskytli prípady akútnej žalúdočnej nevoľnosti.

Jeden pasažier na Twitteri už skôr napísal, že cestujúci boli všetci na výletnej lodi v Karibiku a že podľa predpokladu má choroba pôvod práve na lodi, a nie v lietadle. Pasažier dodal, že medzi príznakmi choroby bol aj silný kašeľ.

Cestujúcich letu tak zdržali celkovo päť hodín, povedal pre AP pasažier Trevor Wilson (61).

On sám počas plavby na výletnej lodi neochorel, ale jeho partnerke začalo byť zle po troch dňoch dvojtýždňovej plavby. Wilson si preto myslí, že zdroj choroby bol na lodi. Podľa svojich slov na nej nevidel veľa chorých, ale keď nastúpili do lietadla, vyzeralo to už veľmi zle – mnoho pasažierov kašľalo a posádka bola chorá.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #vírus #kašeľ