Spoločnosť Huawei žaluje americkú vládu v súvislosti so zákazom na produkty

Čínska telekomunikačná spoločnosť Huawei žaluje vládu Spojených štátov v súvislosti s nariadením, ktoré obmedzuje vládne úrady v používaní produktov spoločnosti Huawei. Informovala o tom vo štvrtok spravodajská televízia BBC.

07.03.2019 10:06
Huawei, poľsko Foto: ,
Na snímke logo na budove pobočky čínskeho telekomunikačného koncernu Huawei.
debata (9)

Spoločnosť Huawei vo svojom štvrtkovom vyhlásení oznámila, že americký Kongres nedokázal predložiť žiadne dôkazy, ktoré by podporili tieto obmedzenia.

Spojené štáty lobujú aj u svojich spojencov, aby sa aj oni z dôvodov národnej bezpečnosti vyhýbali zariadeniam Huawei. BBC v tejto súvislosti uviedla, že čínsky telekomunikačný koncern vošiel po mesiacoch medzinárodnej kontroly do útoku.

„Americký Kongres opakovane nepredložil žiadne dôkazy na podporu svojich obmedzení na produkty spoločnosti Huawei. Sme nútení pristúpiť k tomuto právnemu konaniu ako správnej a poslednej možnosti,“ vyhlásil vo štvrtok na tlačovej konferencii rotujúci predseda Huawei Kuo Pching.

„Tento zákaz je nielen protiprávny, ale tiež obmedzuje spoločnosť Huawei od účasti na spravodlivej súťaži, ktorá v konečnom dôsledku poškodzuje amerických spotrebiteľov,“ do­dal.

Zároveň, hlavná finančná riaditeľka spoločnosti Huawei Meng Wan-čou žaluje Kanadu v súvislosti s jej zatknutím na žiadosť USA.

Čínska telekomunikačná spoločnosť Huawei vyrába širokú škálu technológií od sieťových zariadení po mobilné telefóny. Austrália, Nový Zéland i USA z bezpečnostných dôvodov buď zakázali alebo obmedzili možnosť spoločnosti Huawei dodávať vybavenie pre budúce mobilné širokopásmové siete 5G.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #žaloba #Huawei