Brazílske Sao Paulo postihli záplavy, najmenej 12 mŕtvych

Najmenej 12 obetí si vyžiadali záplavy, ktoré dnes postihli brazílske Sao Paulo. Informovala o tom agentúra EFE s odvolaním sa na miestnu civilnú obranu. V niektorých štvrtiach najväčšieho brazílskeho mesta bol v uliciach až meter vody, voda prevracala autá a vyvracala stromy, ktoré zablokovali cesty.

11.03.2019 22:25
debata

Dážď rozvodnil niekoľko riek v metropolitnej oblasti Sao Paula. Na juhovýchodnom predmestí Riberao Pires zomreli štyria ľudia v troskách zrúteného domu, ďalší ľudia sa utopili v uliciach. Požiarnici zachraňovali zo zaplavených štvrtí mesta obyvateľov na člnoch a vrtuľníkom. Cesty na mnohých miestach zablokovala viac než stovka popadaných stromov.

Guvernér štátu Sao Paulo Joao Doria vyzval v televízii obyvateľov oblasti, aby radšej neopúšťali svoje domovy. Meteorológovia očakávajú silné dažde aj v ďalších dvoch dňoch. Od nedele napršalo priebehu 24 hodín skoro 110 milimetrov zrážok, čo je asi 70 percent množstva, ktoré zvyčajne naprší za celý marec.

Voda zaplavila čiastočne aj areál továrne Mercedes Benz na južnom okraji Sao Paula v Sao Bernardo do Campo, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne odbory.

debata chyba
Viac na túto tému: #Brazília #záplavy #Sao Paulo