Organizácia Islamský štát vyzvala stúpencov k odvetným útokom za Baghúz

Teroristická skupina Islamský štát (IS), bojujúca so svojimi poslednými ľuďmi vo východosýrskom Baghúze, vydala novú nahrávku s výzvou ku svojim stúpencom. Majú po celom svete zaútočiť na obranu tých, ktorí sú teraz obkľúčení v Baghúze. V tejto dedine, kam sa uchýlili poslední členovia IS s rodinami sa podľa nahrávky pácha holokaust. O zázname v pondelok večer informovala spravodajská skupina SITE.

12.03.2019 11:48
Syria Foto: ,
Svetlice osvetľujú bojisko pri útoku Sýrskych demokratických síl (SDF) na dedinu Baghúz.
debata (4)

Proti IS v Baghúze bojuje arabsko-kurdská koalícia SDF, ktorá konečný úder oddiaľovala pre prítomnosť civilistov. SDF podporuje medzinárodná letecká koalícia. Boje, označované za rozhodujúce, sa začali v nedeľu, ale SDF postupuje pomaly, pretože sa chce vyhnúť veľkým stratám. Podľa dnešnej správy jej hovorcu prišiel IS o 38 ľudí a na strane SDF sú traja mŕtvi a desať zranených.

Hlasový záznam IS je krátky, trvá len minútu a pol. Hovorí sa na ňom, že muži, ženy a deti v Baghúze sú vystavení holokaustu. Hovorca, ktorý neoznámil svoje meno, vyzval moslimských „bratov v Európe a na celom svete, aby povstali proti križiakom a pomstili sa v mene svojej viery“. Autenticitu nahrávky nemožno nezávisle overiť.

TV PRAVDA: Arabsko-kurdská koalícia útočí na bojovníkov organizácie Islamský štát (vysielané 3.3.2019)

Video
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Sýria #Islamský štát #SDF