Po streľbe v škole v Sao Paule najmenej osem mŕtvych

Najmenej jeden zamestnanec a päť školákov dnes zomrelo pri streľbe v škole na predmestí brazílskeho Sao Paula. Ďalšia desiatka osôb bola zranená. Informovali o tom miestne médiá, podľa ktorých zomreli aj dvaja mladí strelci, ktorí zrejme po čine spáchali samovraždu.

13.03.2019 15:57
debata

Dvaja ozbrojení mladíci začali strieľať v štátnej škole na predmestí najväčšieho brazílskeho mesta ráno krátko po deviateho hodine miestneho času. Podľa miestnych médií bol minimálne jeden zo strelcov bývalým žiakom školy.

Denník Folha de Sao Paulo napísal, že v škole vypukla panika, študenti z nej vybiehali von a snažili sa ukryť v blízkych obchodoch. Na miesto dorazila polícia, hasiči a sanitky.

Predstaviteľ miestneho hasičského zboru potvrdil, že dejiskom streľby, ktorej okolnosti sa vyšetrujú, bola základná škola Raula Brasila vo štvrti Suzano. Streľba sa ozvala okolo 09.30 h miestneho času (13.30 h SEČ), keď mali žiaci prestávku.

Pred týmto incidentom zazneli výstrely aj na inej škole vzdialenej od školy Raula Brasila asi 500 metrov, uviedla televízia Globo s odvolaním sa na políciu. Bezprostredne nebolo jasné, či tieto dve udalosti spolu súvisia.

debata chyba
Viac na túto tému: #útok #Brazília #streľba #škola #Sao Paulo