V Srbsku zabavili 1,1 tony marihuany a zatkli päť pašerákov drog

Srbská polícia v spolupráci s colnou správou a tajnou službou BIA zaistila viac ako tonu marihuany, ktorú sa pašeráci snažili previezť do Bulharska. Podľa colníkov ide o "rekordný úlovok". Počas akcie bolo tiež zatknutých päť členov drogového gangu, informovala dnes Belehradská televízia B92 s odvolaním sa na ministerstvo vnútra.

16.03.2019 14:47
debata (3)

Troch členov zločineckej skupiny policajti zatkli pri kontrole dvoch kamiónov v blízkosti hraničného prechodu s Bulharskom. V prívesoch úradníci našli v špeciálnych úkrytoch celkom 1,1 tony marihuany rozdelených do 706 balíkov, ktoré boli uložené vo veľkých cestovných taškách. Bezpečnostné orgány následne zadržali v meste Vranje na juhu Srbska ďalších dvoch členov drogového gangu. U jedného z nich, ktorý je považovaný za hlavu organizácie, policajti našli hotovosť vo výške 12 000 eur.

Podľa colnej správy sa jedná o najväčšie množstvo drog zhabaných na srbských hraničných priechodoch pri jednej príležitosti. Zásah bol vykonaný 100 metrov od hraničného prechodu s Bulharskom na parkovisku miestneho hotela, spresnili vo svojej správe colníci.

Zadržaní sú podľa správ srbského ministerstva vnútra podozriví, že už dlhšiu dobu pašovali marihuanu zo Srbska cez Bulharsko do Turecka. Drogu pritom získavali na území Kosova.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #marihuana #Srbsko #Bulharsko #pašovanie drog