Argentínsky detský tulák blúdil v noci uprostred šeliem

Argentína žila od nedele do pondelka osudom maloletého Benhamina, ktorý sa stratil rodičom počas prechádzky v jednej z provincií.

20.03.2019 16:16
Nepoužívať, argentína Foto:
Päťročný Benhamin počas vyšetrenia v nemocnici.
debata

Podľa argentínskeho portálu Clarin bol minulú nedeľu Benhamin Sanchez s rodičmi na výlete v jednej z oblasti provincie San Juan na západe Argentíny. Pomaly a však začal vzďaľovať, až napokon zmizol z dohľadu. Pokus matky nájsť syna sa skončil neúspechom.

"Chlapčeka napokon hľadala viac ako tisícka ľudí vrátane policajtov, hasičov, ako aj dobrovoľníkov,“ informoval portál. V pondelok večer nedobrovoľného tuláka našla skupina motocyklistov vedená Albertom Oniberosom, skúseným pilotom vrtuľníka, pravidelným účastníkom medzinárodného motoristického podujatia Dakar.

„Benhamin bol pri vedomí, ale trochu dehydrovaný,“ informoval miestny server. Podľa neho chlapček sedel pod stromom. Poprosil o vodu. „Videli sme, že je preľaknutý, ale neplakal. Museli sme ho však chvíľu presviedčať, aby si s nami sadol do vrtuľníka. Jednoducho mal strach z lietania,“ informovali Gustavo Farinha, hovorca polície v provincii. Chlapček napokon súhlasil, len aby sa mohol stretnúť s mamou.

Podľa portálu Clarin v pustatine, v ktorej sa Benhamin stratil, nie je zriedkavosťou naraziť vo voľnej prírode na nebezpečné šelmy, ako je napríklad puma, ale aj na jedovaté pavúky, škorpióny či zmije. Navyše chlapček musel čeliť obrovským teplotným zmenám. V noci to bolo okolo 0 °C a cez deň až +30 °C. Maloletého najdúcha dopravili napokon do nemocnice, kde sa podrobil podrobnej lekárskej prehliadke.

„Zažili sme najhorších 24 hodín v našom živote. Myslela som, že už ho nikdy neuvidím,“ povedala Guadalupe Surita, chlapčekova staršia sestra. Nezabudla zároveň poďakovať všetkým, ktorí sa podieľali na úspešnom hľadaní jej bračeka. Ako Guadalupe zdôraznila, aj podľa rodiny sa Benhamin stratil vlastnou vinou a na jeho zmiznutí nemal vinu nik iný.

„Mama kráčala za mnou a ja som sa začal vzďaľovať. Spočiatku som ju počul, ale napokon som sa stratil. Kráčal som smerom k svetlu, ktoré bolo ďaleko, ale smerom, kde bola moja mama,“ rozhovoril sa neskôr chlapček. Neskôr, ako informoval Clarin, Benhamin mame povedal, že pil vodu z potoka, ktorý „bol špinavý“, a pokúšal sa jesť „rastliny“, ktoré mu vôbec nechutili.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Argentína #Buenos Aires