Petro Porošenko uzákonil sankcie na firmy a osoby zapojené do ruskej agresie

Ukrajinský prezident Petro Porošenko uzákonil dekrétom rozhodnutie Rady národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny (RNBOU) z 19. marca o uvalení sankcií voči 294 právnickým osobám a 848 jednotlivcom zapojených do ruskej agresie na Kryme a v Donbase. Sankcie sa týkajú aj ruských zákonodarcov z oboch komôr parlamentu, informovala v stredu agentúra Interfax-Ukrajina.

20.03.2019 20:40
Ukrajinský prezident Petro Porošenko Foto: ,
Na snímke ukrajinský prezident Petro Porošenko
debata (18)

Sankčný zoznam – z iniciatívy kabinetu ministrov, Ukrajinskej bezpečnostnej služby a Národnej banky Ukrajiny – zahŕňa jednotlivcov a spoločnosti, ktoré sa podieľali na budovaní dopravného mosta cez Kerčský prieliv, na incidente s ukrajinskými námornými loďami v oblasti Kerčského prielivu, na organizovaní volieb v samozvaných republikách v Donbase a na Kryme, ako aj jednotlivcov, ktorí cestovali na Krym a z neho v rozpore s ukrajinskými zákonmi, distribuovali „tlačoviny s protiukrajinským obsahom“ a „nezákonne dostali a využívajú zbierku múzeí vo vlastníctve Ukrajiny“.

RNBOU vo vyhlásení uviedla, že „taktiež zaviedla reštriktívne opatrenia voči určitým jednotlivcom a právnickým osobám, ktoré už boli sankcionované Európskou úniou, Spojenými štátmi a Kanadou“.

Sankcie boli rozšírené aj proti štyrom bankám s „kapitálom agresorského štátu“.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #sankcie #Ukrajina #Petro Porošenko #konflikt na Ukrajine