Obete havárie lietadla v Etiópii pripomína pamätná tabuľa a olivovník

Príbuzní a priatelia obetí nedávneho leteckého nešťastia v Etiópii odhalili v utorok v Addis Abebe pamätnú tabuľu, ktorá bude tragédiu pripomínať spolu s olivovníkom vysadeným do pôdy pochádzajúcej z miesta havárie.

26.03.2019 20:09
Boeing 737 MAX 8 Foto: ,
Boeing 737 MAX 8
debata (2)

Pri páde lietadla spoločnosti Ethiopian Airlines zahynuli 10. marca občania 35 štátov sveta vrátane štyroch občanov SR. Lietadlo sa zrútilo šesť minút po štarte. Haváriu neprežil nikto zo 157 ľudí na palube. Najviac obetí pochádzalo z Kene, Kanady a Etiópie.

Pietne miesto, na ktorom je osadená mramorová pamätná tabuľa a vysadený olivovník, sa nachádza na pozemku pariacom kanadskému veľvyslanectvu v Etiópii.

Hovorca etiópskeho ministerstva dopravy Muse Yiheyis v utorok informoval, že predbežná správa o havárii lietadla spoločnosti Ethiopian Airlines bude s veľkou pravdepodobnosťou zverejnená tento týždeň.

Stály tajomník etiópskeho ministerstva zahraničných vecí Mahlet Hailu podľa agentúry Reuters vyhlásil, že etiópska vláda chce zabezpečiť, aby pozostalí priebežne dostávali informácie o postupe vyšetrovania.

Etiópske úrady pozostalých súčasne informovali, že môže trvať šesť mesiacov, kým identifikujú pozostatky 149 cestujúcich a ôsmich členov posádky.

TV Pravda: Ladislav Keller, kapitán Boeingu 737, ktorý pôsobí v Ústave leteckej dopravy Českého vysokého učení technického, sa pre TV Pravda vyjadril k novým závažným skutočnostiam okolo vyšetrovania nehody. (vysielané 21.3.2019)

Video
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Etiópia #havária lietadla