Po útoku výbušninou na policajnú stanicu v Číne hlásia troch zranených, páchateľ zomrel

Traja ľudia utrpeli zranenia a podozrivý zahynul vo štvrtok pri podpaľačskom útoku a útoku podomácky vyrobenou výbušninou na policajnú stanicu v severovýchodnej Číne. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na miestne úrady.

28.03.2019 10:24
debata

Útočník zapálil stanicu dopravnej polície v meste Šen-jang približne o 13.50 h miestneho času (06.50 h SEČ), potom odpálil výbušné zariadenia obsahujúce „čierny strelný prach“. Oznámil to Zbor verejnej bezpečnosti v Šen-jangu, pod ktorý policajná stanica patrí.

„Podozrivý zomrel na mieste činu,“ uviedol zbor vo vyhlásení a dodal, že ostatní majú iba menšie zranenia. Útok úrady vyšetrujú.

Prípad sa stal dva mesiace po dvoch výbuchoch v susednom meste Čchang-čchun, ktoré zatriasli výškovou budovou, zabili jedného človeka a ďalšieho zranili. K explóziám bômb dochádza v posledných rokoch po celej Číne.

Vlani v júli 26-ročný muž odpálil malú výbušninu pred veľvyslanectvom USA v Pekingu a zranil si ruku. Polícia uviedla, že muž pochádzal zo severnej oblasti Vnútorné Mongolsko, ale jeho motív nezverejnila.

debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #bombový útok