Trump vyzval šéfa kongresového výboru pre tajné služby na odstúpenie

Americký prezident Donald Trump vyzval vo štvrtok predsedu výboru pre kontrolu tajných služieb Snemovne reprezentantov USA Adama Schiffa, aby odstúpil. Informovala o to agentúra DPA.

28.03.2019 16:54
USA-TRUMP/RUSSIA Foto: ,
Na snímke predseda výboru pre kontrolu tajných služieb Snemovne reprezentantov USA Adam Schiff
debata (2)

„Kongresman Adam Schiff, ktorý strávil dva roky tým, že vedome klamal a vynášal, by mal byť donútený, aby opustil Kongres,“ napísal na Twitteri americký prezident.

Demokrat Schiff, ktorý v Snemovni reprezentantov zastupuje štát Kalifornia, patrí k otvoreným kritikom údajného zasahovania Ruska do amerických prezidentských volieb v roku 2016 v neprospech Trumpovej demokratickej protikandidátky Hillary Clintonovej.

Osobitný vyšetrovateľ Mueller ukončil vyšetrovanie zasahovania Ruska do amerických prezidentských volieb v piatok 22. marca a svoju záverečnú správu následne doručil ministrovi spravodlivosti Williamovi Barrovi, ktorý v liste adresovanom Kongresu i verejnosti zhrnul najdôležitejšie závery vyšetrovania. Podľa nich sa Trumpov volebný tím nedopustil spolčenia s Ruskom. Celá správa však naďalej podlieha utajeniu.

Schiff patrí k najhlasnejším zástancom zverejnenia celej správy a v stredu pre spravodajskú stanicu CNN povedal, že pravdepodobne vyzve Muellera, aby svedčil pred Kongresom.

„Myslím si, že je nevyhnutné, aby k tomu došlo,“ povedal pre CNN Schiff. „Bude musieť prísť a svedčiť,“ dodal.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #odstúpenie #Donald Trump #Adam Schiff