Vyšetrovanie ruského zásahu do amerických volieb je najväčším podvodom v histórii USA, povedal Trump

Vyšetrovanie údajného ruského zasahovania do amerických prezidentských volieb je podľa amerického prezidenta Donalda Trumpa "najväčším podvodom v histórii" Spojených štátov. Ako sa tiež vyjadril na zhromaždení v Grand Rapids v štáte Michigan, osoby, ktoré stoja za vyšetrovaním "sa budú zodpovedať" za pokus "zničiť štruktúru našej úžasnej demokracie".

29.03.2019 09:38
APTOPIX Trump Foto: ,
Americký prezident Donald Trump
debata (14)

Šéf Bieleho domu sa prihováral davu podporovateľov vo štvrtok v noci a bolo to jeho prvé politické podujatie odvtedy, čo minister spravodlivosti William Barr zverejnil sumár zo správy vyšetrovania špeciálneho prokurátora Roberta Muellera.

„Po troch rokoch lží a očierňovania a hanobenia je ruský podvod mŕtvy. Nebolo to nič iné ako len zlé úsilie podkopať naše historické volebné víťazstvo a sabotovať vôľu amerického ľudu,“ vyhlásil na zhromaždení Trump.

Mueller odovzdal dlho očakávanú správu z dvojročného vyšetrovania minulý týždeň v piatok. Cez víkend Barr následne zverejnil svoj sumár, v ktorom uviedol, že vyšetrovanie nenašlo dôkazy o tom, že by Trump spolupracoval s Rusmi na ovplyvnení volieb v roku 2016. Mueller vyšetroval aj to, či sa Trump nedopustil marenia spravodlivosti. V tomto prípade však podľa ministra nie je dostatok dôkazov na očistenie prezidenta ani na to, že by spáchal trestný čin.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Donald Trump #americké voľby #vyšetrovateľ Robert Mueller