Pri výbuchu v čínskej továrni zahynulo päť ľudí

Päť robotníkov zahynulo a ďalší traja utrpeli zranenia pri výbuchu v továrni na východe Číny, ktorý v piatok v noci zrejme zapríčinil únik plynu. S odvolaním sa na miestne úrady o tom informovala agentúra AFP.

30.03.2019 10:07
debata

K explózii došlo v prevádzke na spracovanie perlitu v meste Čching-čou vo východočínskej provincii Šan-tung. Všetci piati mŕtvi boli zamestnancami továrne, ktorí mali práve nočnú službu. Traja ďalší zamestnanci, ktorí neboli v inkriminovanom čase na mieste výbuchu, utŕžili len ľahšie zranenia a previezli ich do nemocnice na ďalšie pozorovanie.

Príčinou výbuchu bol podľa prvotných zistení únik skvapalneného zemného plynu, presnejšie detaily už vyšetrujú príslušné úrady. Polícia zároveň zadržala predstaviteľa spoločnosti prevádzkujúcej továreň. Perlit je forma vulkanického skla, ktoré sa ťaží a spracúva, pričom sa často používa v záhradníctve, pri izolácii či výrobe plastov.

K incidentu došlo len dva týždne po ničivom výbuchu a požiari v továrni na výrobu pesticídov na východe Číny, ktorý si 14. marca vyžiadal 78 obetí na životoch a stovky zranených.

debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #výbuch #továreň #únik plynu