Neznámy útočník napadol bývalého starostu poľského mesta

Neznámy muž dnes ráno napadol bývalého starostu poľského mesta Siedlce Wojciecha Kudelského, ktorý musel byť operovaný. Podľa lekárov už nie je v ohrození života. Páchateľ utiekol a polícia po ňom pátra, uviedla televízia TVN 24.

01.04.2019 13:10
debata

K útoku na bývalého starostu Kudelského došlo pred ôsmou ráno. „Sedemdesiatročného muža napadol neznámy páchateľ. Analyzujeme zábery z pouličných kamier, aby sme zistili, ako sa to stalo,“ uviedla policajná hovorkyňa Katarzyna Kucharská. Policajti sa podľa nej snažia čo najrýchlejšie zistiť totožnosť útočníka a dopadnúť ho. „Ťažko sa dá hovoriť o motívoch, keď ešte nepoznáme páchateľa,“ povedala televízii.

Útočník podľa rozhlasovej stanice RMF napadol Kudelského blízkosti jeho domu ostrým nástrojom, pravdepodobne nožom, a bodol ho do brucha. Exstarosta bol v ohrození života prevezený do nemocnice, kde ho lekári operovali. Neskôr oznámili, že pacient je stabilizovaný a jeho život nie je ohrozený.

Wojciech Kudelski býval starostom v rokoch 2006 až 2018, v súčasnosti je členom regionálneho snemu za vládnu stranu Právo a spravodlivosť (PiS).

Na začiatku tohto roka útočník dobodal priamo na scéne počas charitatívneho koncertu populárneho starostu Gdanska Pawla Adamowicz, ktorý zraneniam podľahol. Vražda otriasla celou krajinou.

debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #útok nožom