Po nehode vlaku z Viedne do Bratislavy najmenej 16 zranených

Najmenej 16 ľudí utrpelo zranenia po zrážke osobného vlaku s nákladným autom neďaleko Viedne. Súprava smerovala do Bratislavy. Slováci medzi zranenými neboli.

04.04.2019 17:40 , aktualizované: 05.04.2019 13:22
debata (3)

Ťažko zranení sú vodič dodávky, rušňovodič a jedna pasažierka. Jeden vagón sa čiastočne vykoľajil. Informuje o tom portál oe24.at.

Nehoda sa podľa oe24 stala krátko po jedenástej hodine dopoludnia, keď vodič nákladného auta počas prejazdu cez priecestie prehliadol prichádzajúci regionálny vlak smerujúci do Bratislavy.

Ťažko zranený vodič nákladného vozidla s ranami na vrchnej časti tela a rušňovodič poranený na hlave a vrchnej časti tela ostali po nehode uviaznutí a museli ich vyslobodiť privolaní hasiči. Okrem nich utrpela ťažké vnútorné poranenia ešte jedna žena.

Podľa hovorcu zasahujúcej záchrannej služby Daniela Melchera nie je ani jedna z osôb v ohrození života. Trasa medzi viedenskou mestskou častou Aspern a obcou Raasdorf by podľa rakúskych železníc mala byť pre odstraňovanie následkov nehody uzavretá až do piatka 14.00 h.

„Z informácií, ktoré máme k dispozícii, nevyplýva, že by medzi zranenými mali byť občania Slovenskej republiky. Sme však v kontakte s miestnymi úradmi,“ povedal pre Pravdu Juraj Tomaga z tlačového odboru ministerstva zahraničných vecí.

Vlaky do slovenskej metropoly a z nej budú v súvislosti s nehodou jazdiť po alternatívnej trase, píše APA.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #Viedeň