V kauze vraždy ruskej poslankyne Starovojtovovej padlo ďalšie obvinenie

Z vraždy poslankyne ruskej Štátnej dumy Galiny Starovojtovovej, ku ktorej došlo v roku 1998 v Petrohrade, bol obvinený ďalší muž, Vladimir Barsukov. Ruské médiá tohto muža označujú za vodcu organizovanej zločineckej skupiny v meste Tambov v strednom Rusku.

08.04.2019 14:40
debata (4)

Agentúra Interfax v pondelok uviedla, že Barsukov svoju vinu odmieta. Vznesené obvinenie obhajoba považuje za neopodstatnené.

V prípade, že súd Barsukova uzná za vinného, hrozí mu doživotie, dodal Interfax.

Starovojtovová bola spolupredsedníčkou strany Demokratické Rusko. Zastrelená bola 20. novembra 1998 vo vchode svojho bytového domu v Petrohrade.

Spravodajský portál Fontanka s odvolaním sa na policajné zdroje napísal, že Barsukov vedel o zatiaľ neidentifikovanej osobe, ktorá chcela Starovojtovovej zabrániť v politických a spoločenských aktivitách, a spoločne sa dohodli na jej zavraždení.

Interfax dodal, že v júni 2005 bol na 20 rokov väzenia odsúdený organizátor vraždy Jurij Kolčin. V tom istom roku bol na 23,5 roka väzenia odsúdený aj vykonávateľ vraždy Vitalij Akišin. Za spoluúčasť na vražde odsúdili v roku 2015 aj bývalého poslanca Štátnej dumy Michaila Glušenka, ktorému súd vymeral 17 rokov odňatia slobody.

Práve tento muž vypovedal proti Barsukovovi a s vyšetrovateľmi uzavrel predsúdnu dohodu o spolupráci. Barsukov bol v marci tohto roka odsúdený na 24 rokov väzenia za spolčovanie do zločineckej skupiny.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Petrohrad #Galina Starovojtovová