V Rýmařove v budove mestského úradu došlo k výbuchu

V budove mestského úradu v meste Rýmařov v okrese Bruntál v ČR došlo v utorok podvečer k výbuchu. V budove v tom čase bolo niekoľko ľudí, nikto na radnici ani v jej okolí ale pri výbuchu nebol zranený. Miesto prezerajú policajný pyrotechnici. ČTK to povedal Rýmařovský starosta Luděk Šimko.

09.04.2019 21:24
debata (1)

Uviedol, že podľa nepotvrdených informácií niekto na radnicu priniesol výbušné zariadenie. Policajná hovorkyňa Pavla Jiroušková potvrdila iba výbuch na radnici. Ďalšie informácie podľa nej polícia dnes už oznamovať nebude. „V tejto chvíli prebieha ohliadku miesta činu, zaisťovanie stôp a ďalšie procesné úkony,“ povedala hovorkyňa.

„Čo mám informácie, tak ešte v objekte boli traja ľudia. V celom spodnom poschodí to rozbilo okná, vyvalilo okenice, takže som rád, že sa nikomu nič nestalo,“ povedal starosta Šimko. Radnica bude v stredu uzavretá.

Miestny obyvateľ Miroslav Škoda ČTK povedal, že medzi ľuďmi v meste sa hovorí o tom, že údajného páchateľa polícia zadržala. „Bol vraj zadržaný v budove Českej sporiteľne susediacej s budovou radnice,“ povedal. Polícia sa k informácii zatiaľ nevyjadrila.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #výbuch