Pri nehode vo farmaceutickej továrni v Číne zomrelo 10 ľudí

Desať ľudí sa v pondelok zadusilo po nadýchaní sa dymom pri požiari vo veľkej čínskej farmaceutickej firme. Informovali o tom čínske štátne médiá. Ide o najnovšiu zo série smrteľných priemyselných nehôd, ktoré sa stali po celej krajine.

15.04.2019 18:59
debata

K nešťastiu došlo vo firme Qilu Tianhe Huishi Pharmaceutical vo východočínskej provincii Šan-tung.

Požiar spôsobili iskry pri zváraní rúr, od ktorých sa rozhorel materiál a začal sa z neho valiť dym, napísala štátna tlačová agentúra Sinchua.

Zranenia utrpelo ďalších 12 zamestnancov, ale nie sú v ohrození života, dodala Sinchua.

Firma Qilu Tianhe investovala miliardu jüanov (150 miliónov dolárov) do svojej obrovskej farmaceutickej továrne s rozlohou 280.000 štvorcových metrov v meste Ťi-nan.

Firma vyváža lieky, ktoré sa užívajú pri infekciách, rakovine a kardiovaskulárnych problémoch, do Európy, Severnej a Južnej Ameriky a na Blízky východ, ako sa uvádza na webovej stránke spoločnosti.

Nehodu úrady vyšetrujú.

Smrteľné priemyselné nehody sú v Číne bežné, keďže na dodržiavanie bezpečnostných predpisov sa často dostatočne nedohliada, doplnila tlačová agentúra AFP.

Výbuch v chemickej továrni z minulého mesiaca vo východočínskej provincii Ťiang-su usmrtil 78 ľudí a ďalšie stovky utrpeli zranenia.

Vlani v novembri únik plynu v továrni v severočínskom meste Čang-ťia-kchou – ktoré bude v roku 2022 hostiť zimné olympijské hry – zabil 24 ľudí a zranil 21 ďalších osôb.

Čína zažila v roku 2015 jedno zo svojich najhorších priemyselných nešťastí, keď výbuchy nebezpečných látok v skladisku v obrovskej prístavnej zóne v severočínskom prístavnom meste Tchien-ťin usmrtili najmenej 165 osôb.

debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #požiar #továreň