Zelenskyj opäť kritizuje Porošenka, záujem o ich debatu je veľký

Favorit prezidentských volieb na Ukrajine Volodymyr Zelenskyj v stredu opäť kritizoval svojho súpera v nedeľných voľbách, súčasného prezidenta Petra Porošenka. Zelenskyj kritizoval Porošenkov štáb za zámer postaviť na štadióne Olimpijskyj v Kyjeve, kde sa debata v piatok večer bude konať, druhé pódium.

17.04.2019 14:44
ukrajina, kyjev, porošenko, štadión Foto: ,
Ukrajinský prezident Petro Porošenko s manželkou na štadióne v Kyjeve.
debata (2)

Vo svojom videospote Zelenskyj informoval, že „my staviame scénu, a oni chcú teraz druhú. Videli ste niekde vo svete dvoch kandidátov na dvoch pódiách? Naďalej delia ľudí“. Ubezpečil súčasne, že jeho tím nebude meniť dohodnuté podmienky konania debaty.

V tejto súvislosti obvinil Porošenkov tábor, že je proti tomu, aby na štadión mohol prísť ktokoľvek. Zelenskyj však zdôraznil, že práve táto podmienka „je pre nás zásadná“. „Preto sa distribúcia vstupeniek začína hneď teraz,“ uviedol, pričom spresnil, že vstupenku je možné získať bezplatne na webe debaty.2019.or­g.ua". Ako informovala agentúra TASS, táto stránka je však momentálne nedostupná.

Zelenského tím medzičasom informoval, že distribuovaných je už 12 000 vstupeniek na debatu. Upozornil tiež, že vzhľadom na veľký záujem môže dochádzať k výpadkom servera, a preto požiadal všetkých záujemcov o trpezlivosť.

Agentúra UNIAN v stredu dopoludnia informovala, že aj iný server, na ktorom bolo možné zaobstarať si vstupenky na debatný duel dvojice uchádzačov o funkciu prezidenta na Ukrajine, po niekoľkých hodinách činnosti prestal fungovať.

Štáby oboch kandidátov sa v utorok dohodli, že si na 19. apríla na ich debatu prenajmú športový komplex Olimpijskyj v Kyjeve. Zelenského tím deklaroval, že vstup na štadión bude bezplatný. Otvorenou otázkou je stanovenie počtu prívržencov toho-ktorého kandidáta.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Ukrajina #Petro Porošenko #Volodymyr Zelenskyj