Ozbrojenci v Pakistane prepadli autobus a zastrelili 14 cestujúcich

Ozbrojenci v juhozápadnej časti Pakistanu prepadli vo štvrtok nad ránom autobus a usmrtili 14 cestujúcich. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na pakistanské úrady.

18.04.2019 08:05
debata

K útoku došlo v oblasti Makrán v provincii Balúčistán. Ozbrojenci autobus zastavili a zastrelili 14 ľudí po tom, ako skontrolovali ich preukazy totožnosti. K zodpovednosti za útok sa bezprostredne nikto neprihlásil. Nie je jasný ani motív činu.

Násilné akcie v Balúčistáne však opakovane podnikajú tamojší separatisti, ktorých cieľom je vytvoriť z tejto časti Pakistanu autonómnu alebo nezávislú oblasť.

V prepadnutom autobuse podľa agentúry DPA cestovalo celkovo 16 cestujúcich. Len dvom sa podarilo zachrániť si život. Iné zdroje uvádzajú počet cestujúcich na niekoľko desiatok. Medzi obeťami majú byť aj príslušníci pakistanských bezpečnostných síl a obyvatelia iných častí Pakistanu.

Pred necelým týždňom (12.4.) došlo v metropole Balúčistánu Kvéta k výbuchu bomby na trhovisku. O život prišlo vyše 20 ľudí a desiatky ďalších utrpeli zranenia.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pakistan #ozbrojenci