Kim sa možno na budúci týždeň stretne s Putinom

Severokórejský vodca Kim Čong-un sa na budúci týždeň pravdepodobne stretne s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Schôdzka má prebehnúť v ruskom ďalekovýchodnom meste Vladivostok. Informovala o tom vo štvrtok agentúra Jonhap s odvolaním sa na nemenovaný zdroj.

18.04.2019 11:49
UKRAINE-CRISIS/CRIMEA-PUTIN Foto: ,
Na snímke ruský prezident Vladimir Putin
debata (12)

Vodca KĽDR bude pravdepodobne do Vladivostoku cestovať svojím špeciálnym vlakom cez Čínu rovnako, ako keď sa vo februári tohto roku vo vietnamskej metropole Hanoj stretol s americkým prezidentom Donaldom Trumpom.

O pripravovanej návšteve Kim Čong-una v Rusku svedčí aj skutočnosť, že japonská televízia Fuji News Network (FNN) odvysielala zábery, na ktorých je údajne vidieť šéfa Kimovho protokolu Kim Čang-suna pri obhliadke železničnej stanice vo Vladivostoku.

Putin ruský Ďaleký východ navštívi na budúci týždeň cestou na medzinárodné fórum o čínskej iniciatíve tzv. Novej hodvábnej cesty, ktoré sa bude konať 26. apríla v čínskej metropole Peking. O Putinovej plánovanej návšteve Vladivostoku svedčia sprísnené bezpečnostné opatrenia, ktoré miestne úrady v meste zaviedli.

Ak by sa summit Putin-Kim uskutočnil, išlo by o vôbec prvé vzájomné stretnutie oboch lídrov.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Kim Čong-un #Vladimir Putin