Portugalsko potvrdilo, že všetkých 29 obetí havárie autobusu sú Nemci

Portugalské ministerstvo zahraničných vecí vo štvrtok potvrdilo, že všetkých 29 ľudí, ktorí zahynuli pri nehode autobusu na ostrove Madeira, boli občania Nemecka. Informovala o tom agentúra AP.

18.04.2019 15:57
Portugalsko Madeira nehoda autobus Foto: ,
Na snímke záchranári zasahujú pri havarovanom turistickom autobuse v pobrežnom meste Canico na juhovýchode ostrova Madeira 17. apríla 2019.
debata

Vo vyhlásení ministerstva sa uvádza, že portugalský minister zahraničných vecí Augusto Santos Silva sa pridá k nemeckému šéfovi diplomacie Heikovi Maasovi, ktorý vo štvrtok priletí na Madeiru spolu s tímom lekárov a psychológov, a stretne sa tam s ľuďmi, ktorí nehodu prežili.

Predstavitelia nemocnice v meste Funchal uviedli, že medzi 28 zranenými sú aj dvaja občania Portugalska – šofér autobusu a turistický sprievodca. Deviatich zranených už z nemocnice prepustili. Štyri osoby sa vo štvrtok predpoludním nachádzali na jednotke intenzívnej starostlivosti a jeden človek podstúpil operáciu.

„Tragická nehoda na ostrove Madeira, pri ktorej prišlo o život toľko veľa ľudí, mnou hlboko otriasla,“ povedal nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier. Smútime a spolucítime s rodinami a priateľmi obetí, dodal.

Úprimnú sústrasť vyjadrili všetkým rodinám, ktoré pri tejto tragédii prišli o svojich blízkych, aj nemecká kancelárka Angela Merkelová a predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker.

Autobus s výpravou nemeckých turistov sa v stredu večer v zákrute prevrátil a zrútil zo svahu na dom v pobrežnom meste Canico.

debata chyba
Viac na túto tému: #Portugalsko #nehoda autobusu