Facebook importoval e-mailové kontakty 1,5 milióna používateľov bez ich súhlasu

Americká spoločnosť Facebook, ktorá prevádzkuje rovnomennú sociálnu sieť, uviedla, že nechtiac importovala e-mailové kontakty zhruba 1,5 milióna používateľov na svoju stránku bez ich súhlasu alebo vedomia. Ide o používateľov, ktorí si otvorili účet od mája 2016. Informuje o tom portál cnbc.com, ktorý konštatuje, že používatelia, ktorých sa dotkol tento incident, nie sú iba v USA.

19.04.2019 08:07
Facebook / e-mail / Foto: ,
Ilustračné foto
debata (6)

Tieto kontakty sa s nikým nezdieľali a Facebook ich vymazáva, povedal pre americkú televíznu stanicu CNBC hovorca Facebooku. „Riešime podstatu problému a upovedomujeme ľudí, ktorých kontakty boli importované. Ľudia si môžu skontrolovať a spravovať kontakty, ktoré zdieľajú s Facebookom, cez svoje nastavenia,“ povedal hovorca.

Ide o najnovší incident v rámci dlhej série znepokojení a polemík zaťažujúcich technologický gigant, ktorý čelí silnejúcej vládnej kontrole.

Facebook čelil ostrej kritike zo strany verejnosti po tom, ako sa ukázalo, že britská poradenská firma Cambridge Analytica využila podnikateľský model Facebooku na ovplyvňovanie amerických prezidentských volieb v roku 2016.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #e-mail