Bývalý americký vojak narazil autom do ľudí, ôsmich zranil

Bývalý americký vojak bol v stredu obvinený z pokusu o vraždu ôsmich ľudí, do ktorých narazil autom na prechode v rušnej ulici kalifornského mesta Sunnyvale. Tridsaťštyriročný muž, ktorý sa v minulosti liečil kvôli posttraumatickým stavom, policajtom povedal, že proti chodcom svoje vozidlo obrátil zámerne.

25.04.2019 11:51
USA, kalifornia, auto, útok, vrazenie, vojnový... Foto: ,
Tridsaťštyriročný muž, ktorý sa v minulosti liečil kvôli posttraumatickým stavom, povedal, že konal zámerne.
debata (18)

Štyria ľudia zostávajú v nemocnici s ťažkými zraneniami, trinásťročný chlapec je v kritickom stave, uviedla agentúra AP. Motív činu zatiaľ polícia nepozná, muž podľa nej nie je spojený so žiadnou teroristickou skupinou.

Armádny veterán Isiah Peoples nasmeroval svoje vozidlo do skupiny chodcov v nákupnej zóne Sunnyvale v utorok večer, keď boli ulice plné ľudí. Potom nabúral do stromu a zostal sedieť za volantom. Svedok Don Draper povedal AP, že keď po tragédii dobehol k vozidlu, vodič sa mu nezdal byť opitý; stále vraj opakoval „vďaka, Ježišovi“.

„Zámerne sa pokúsil prejsť tých ľudí. Pokiaľ je nám známe, nedal najavo žiadnu ľútosť,“ povedal médiám policajný kapitán Jim Choi, podľa ktorého zatiaľ zostáva motív neznámy. Krvné testy majú preukázať, či mohol byť vodič pod vplyvom alkoholu či drog.

Polícia takisto preveruje, ako prebiehala Peoplesova liečba posttraumatickej stresovej poruchy, kvôli ktorej ho podľa príbuzných prepustili z armády. Niekdajší armádny ostreľovač trpel psychickými problémami potom, čo sa v roku 2007 vrátil z vojny v Iraku.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #USA #vojnový veterán