Pri nehode na Pražskom okruhu zahynul príslušník Väzenskej služby

Pri zrážke autobusu Väzenskej služby ČR (VS) a nákladného auta, ktoré viezlo tanky, dnes na Pražskom okruhu zomrel jeden človek a 14 ďalších bolo zranených. Jedna žena bola zranená ťažko, jeden muž stredne ťažko a ostatní ľahko. Vozidlá začali horieť. Záchranári vyhlásili traumaplán, ktorý využívajú pri krízových udalostiach s viacerými zranenými. Na miesto povolali vrtuľník a špeciálne vozidlo Atego. Povedali to hovorca polície, hasičov a záchranárov.

02.05.2019 15:18 , aktualizované: 16:00
debata (1)

Nehoda sa stala okolo 13:00 pri zjazde na Řeporyje v smere na letisko. V havarovanom autobuse cestovalo deväť odsúdených a desať príslušníkov VS, informovala hovorkyňa Väzenskej služby ČR Petra Kučerová. S autobusom sa zrazil ťahač, ktorý podľa serveru viezol dva americké historické tanky do Plzne na Slávnosti slobody. Hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu a požiar dostali skoro pod kontrolu, uviedol hovorca hasičov Martin Kavka na twitteri. Podľa fotografií z miesta autobus úplne zhorel.

Pri zrážke zahynul jeden príslušník VS a zranení boli podľa Kučerovej ďalší dvaja dozorcovia a niekoľko väzňov. Všetkých nezranených väzňov prepravil náhradný autobus do väznice.

Záchranári na miesto povolali špeciálny automobil Atego, ktorý slúži na riešenie krízových situácií a je štandardne nasadzovaný pri veľkých požiaroch. Najvážnejšie zranená žena bola podľa hovorkyne záchranárov Jany Poštovej letecky prevezená do Fakultnej nemocnice Královské Vinohrady a stredne ťažko zranený muž a ďalších 12 ľahko zranených do ďalších nemocníc. Traumaplán záchranári ukončili pred 14:30.

Policajti odklonili dopravu. Pred 15:00 bola obnovená prevádzka na okruhu v smere od D5, ale smer na letisko zostal ďalej uzavretý. Odstránenie následkov nehody bude podľa odhadu trvať niekoľko hodín, uviedol hovorca polície Tomáš Hulan. Vyzval vodičov, aby zvolili iné trasy, a motoristov, ktorí sú na mieste, aby sa venovali naplno riadeniu a nezdržovali plynulosť dopravy fotením udalosti. Na mieste sa po nehode v oboch smeroch vytvorili niekoľkokilometrové kolóny. Situáciu navyše komplikuje dlhodobé obmedzenie prevádzky, ktoré je v danom úseku pre opravy cesty.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #nehoda