Počet obetí streľby na Novom Zélande stúpol na 51

Počet obetí útoku na dve mešity v novozélandskom meste Christchurch z 15. marca stúpol na 51, keď podľahol vo štvrtok v nemocnici svojim zraneniam turecký občan. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na oznámenie tureckého ministra zahraničných vecí Mevlüta Čavušoglua.

02.05.2019 18:52
debata (2)

„Bohužiaľ, stratili sme nášho občana Zekeriyu Tuyana, ktorý bol vážne zranený pri ohavnom útoku v Christchurchi na Novom Zélande,“ napísal na Twitteri Čavušoglu.

Tuyanov brat pre tureckú štátnu tlačovú agentúru Anadolu uviedol, že Tuyana síce vo štvrtok operovali, ale už ho nedokázali zachrániť.

„Dnes sa podrobil operácii. Avšak nemohli zastaviť krvácanie, tak sme ho stratili. Boli sme šťastní, lebo sme si mysleli, že to šlo dobre, bojoval 50 dní,“ povedal podľa Anadolu Yahya Tuyan.

Predpokladaný páchateľ marcového útoku, identifikovaný ako 28-ročný austrálsky pravicový extrémista Brenton Harrison Tarrant, čelí obvineniu z 50-násobnej vraždy. Pri útoku, ku ktorému došlo počas piatkových modlitieb, utrpelo zranenia ďalších 50 ľudí.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #útok na mešity na Novom Zélande