Twitter zablokoval falošné účty, ktoré vyzývali na bojkot Eurovízie v Izraeli

Izrael odhalil na sociálnej sieti Twitter sieť robotov a falošných účtov, ktoré na internete šírili výzvy na bojkot blížiaceho sa finále pesničkovej súťaže Eurovízie. Sociálna sieť Twitter medzičasom potvrdila, že v reakcii na sťažnosť Izraela zablokovala "malú sieť účtov". Podľa izraelských zdrojov ide o 33 účtov.

03.05.2019 11:05
Twitter Foto: ,
Logo mikroblogovacej sociálnej siete Twitter
debata (6)

Izraelské ministerstvo pre strategické záležitosti v piatok uviedlo, že za výzvami na bojkot Eurovízie je Palestínčanmi vedené hnutie BDS, ktoré vyzýva na bojkot, odliv investícii a sankcie a označuje to za nenásilnú kampaň proti Izraelu a izraelskej okupácii palestínskych ú­zemí.

Izrael obviňuje toto hnutie z antisemitizmu a snahy o skoncovanie so štátom s väčšinovým židovským obyvateľstvom tým, že BDS podporuje návrat palestínskych utečencov.

Hnutie BDS (Boycott, Divestment and Sanctions) dosiahlo v poslednom čase istý úspech, keď sa mu podarilo presvedčiť viacero umelcov, aby zrušili svoje vystúpenia v Izraeli. Naliehalo tiež na finalistov pesničkovej súťaže Eurovízia, aby sabotovali vyvrcholenie súťaže v Izraeli.

Konanie súťaže v izraelskom meste Tel Aviv „zabezpečila“ izraelská speváčka Netta Barzilaiová, ktorá zvíťazila vo vlaňajšom ročníku v portugalskom Lisabone.

Člen izraelskej vlády Gilad Erdan v reakcii na najnovší vývoj uviedol, že aktivisti BDS využívajú všetky metódy, aby útočili na Izrael.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Izrael #Twitter #Eurovízia #zablokovanie účtov #Boycott #Divestment and Sanctions