Bývalý Trumpov právnik Cohen nastúpil na výkon trestu

Bývalý súkromný právnik amerického prezidenta Donalda Trumpa Michael Cohen v pondelok pred nástupom na výkon trestu uviedol, že o svojom pôsobení v Trumpových službách ešte nepovedal všetko. Informovala o tom agentúra AFP.

06.05.2019 18:16
cohen michael Foto: ,
Bývalý súkromný právnik amerického prezidenta Trumpa Michael Cohen odfotený v aute pred nástupom na výkon trestu.
debata (1)

Cohen bol odsúdený na tri roky odňatia slobody okrem iného za daňové úniky a poskytovanie nepravdivých údajov úradom. Sám však tvrdí, že len plnil príkazy svojho šéfa.

„Ešte stále je veľa toho, čo zostalo nedopovedané. Už sa teším na deň, keď budem môcť povedať pravdu,“ uviedol Cohen, keď v pondelok opúšťal svoju rezidenciu v newyorskom obvode Manhattan, aby nastúpil na výkon trestu vo federálnej väznici v obci Otisville v štáte New York.

„Dúfam, že keď sa vrátim k svojej rodine a priateľom, nebude už na čele tejto krajiny stáť xenofóbia, nespravodlivosť a lži,“ dodal Cohen.

Cohena poslal súd do väzenia na tri roky vlani v decembri po tom, čo sa priznal k daňovým únikom, poskytnutiu nepravdivých údajov finančnej inštitúcii, nezákonnému prispievaniu na politickú kampaň a poskytnutiu nepravdivých údajov Kongresu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Donald Trump #michael cohen