Španielskeho lekára odsúdili za znásilnenie a zneužívanie desiatok detí

Na desaťročné väzenie odsúdil v utorok švédsky súd španielskeho lekára za znásilnenie a sexuálne zneužívanie približne 50 detí vo veku 2-12 rokov, píše agentúra AFP.

07.05.2019 19:24
debata (1)

Cristiana Carretera (29) usvedčili zo štyroch znásilnení a 46 sexuálnych napadnutí detí, prevažne dievčat, a tiež z podnecovania dospelých k tomu, aby svoje deti láskali. Za vinného ho uznali aj v prípade prechovávania detskej pornografie.

Carretero pracoval vo Švédsku ako lekár prvého kontaktu (všeobecný lekár). Medicínu vyštudoval na Barcelonskej univerzite. Po tom, ako si vo Švédsku odpyká vymeraný väzenský trest, bude mu hroziť vyhostenie do vlasti, uvádza AFP.

Uvedené trestné činy spáchal Carretero podľa švédskeho súdu v rokoch 2015–2017 vo viacerých švédskych zdravotníckych strediskách a tiež počas odborných konzultácií, ktoré poskytoval cez internet.

Lekára zatkli v decembri 2017 v súvislosti s tým, že viacero detí, ktoré do jeho ordinácie prišli s menej závažnými chorobami, podrobil neopodstatneným vyšetreniam pohlavných orgánov.

V zmienených on-line konzultáciách zase rodičom radil, aby svojim deťom preskúmali pohlavné orgány, pričom ich pri tejto činnosti nakrúcal.

Súd ho uznal za vinného zo znásilnenia s priťažujúcimi okolnosťami vzhľadom na vek obetí, ako aj skutočnosť, že „využil svoje postavenie lekára“ a zneužil dôveru, ktorá sa s ním spája.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #sexuálne zneužívanie detí #znásilnenie detí