Výbuch bomby v Láhaure zabil najmenej deväť ľudí a vyše 20 zranil

Najmenej deväť mŕtvych a viac ako dve desiatky zranených si dnes vyžiadal výbuch bomby neďaleko známej súfistickej svätyne v pakistanskom meste Láhaur. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne úrady.

08.05.2019 09:18
debata (3)

Podľa šéfa láhaurskej polície Ghazanfara Aliho bombový útok podľa všetkého mieril na policajtov, ktorí pred svätyňou hliadkovali. Vo chvíli explózie boli vnútri svätyne i pred ňou stovky pútnikov, dodal.

„Zdá sa, že cieľom útoku boli policajti, ktorí pred svätyňou Data Darbar plnili svoje obvyklé povinnosti,“ povedal agentúre AP Ali. Uviedol tiež, že medzi zranenými sú aj okoloidúci. Upozornil tiež, že počet mŕtvych sa môže ešte zvýšiť vzhľadom na to, že zdravotný stav niektorých zasiahnutých obetí je kritický.

Ďalší predstaviteľ láhaurskej polície Ašfak Khan agentúre Reuters upresnil, že zatiaľ je mŕtvych deväť. Zranenia podľa neho utrpelo 24 ľudí.

AP napísala, že na záberoch zhotovených jedným televíznym štábom je vidieť ťažko poškodené policajné auto, ktorý bolo podľa úradov konkrétnym terčom útoku.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Pakistan #bombový útok