Tri osoby, ktoré zabili šípy z kuše, možno uzavreli samovražedný pakt

Traja ľudia, ktorých našli v sobotu mŕtvych po zásahu kušou v jednej z izieb penziónu v nemeckom meste Passau, boli podľa polície fanúšikmi stredovekých rekonštrukcií a ich smrť mohla byť výsledkom samovražedného paktu. S odvolaním sa na vyhlásenia vyšetrovateľov o tom v utorok informovala agentúra AFP.

14.05.2019 18:32
kuša, vražda, nemecko Foto: ,
Penzión v Passau, v ktorom sa našli telá troch ľudí, zastrelených kušou.
debata

Polícia uviedla, že v izbe boli nájdené závety muža a ženy, ktorých telá sa našli v posteli držiac sa za ruky, pričom na žiadnej z troch obetí neboli zistené stopy po boji či snahe brániť sa.

Z výsledkov pitvy vyplýva, že muža menom Torsten W. (53) a ženu Kerstin E. (33), ktorých našli v posteli, zasiahli šípky z kuše do srdca a do hlavy.

Druhú ženu – 30-ročnú Farinu C. -, ktorej telo objavili na zemi v kaluži krvi, zase usmrtil zásah do hrdla.

Miestna prokuratúra v tejto súvislosti vyhlásila, že prípad vyšetruje ako „vraždu na žiadosť obete a samovraždu“, pričom Farina C. podľa predbežnej vyšetrovacej verzie najprv zastrelila pár a následne aj seba.

Podľa denníka Bild mali všetky tri osoby spoločnú záľubu v stredovekých rekonštrukciách, pričom Torsten W. vlastnil v posledných piatich mesiacoch obchod s názvom Milites Conductius, v ktorom predával stredoveké zbrane, zástavy, oblečenie a medovinu. Na rukách mal podľa Bildu vytetované alchymistické symboly.

Mníchovský denník Merkur Daily zasa informoval o tom, že Farina C., ktorá pracovala ako manažérka pekárne, mala „záľubu v komunite venujúcej sa rekonštrukciám stredoveku, ako aj v stredovekých trhoch so žonglérmi a rytierskymi turnajmi“.

V pondelok polícia objavila v byte Fariny C. v meste Wittingen v spolkovej krajine Dolné Sasko aj mŕtvoly ďalších dvoch žien. Jedna z nich – 35-ročná učiteľka na základnej škole – bola životnou partnerkou majiteľky bytu. Na mieste sa však nenachádzali nijaké kuše ani šípky. Ani v danom prípade polícia neobjavila stopy násilia.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #vražda