Silné dažde v Nemecku spôsobili záplavy, v Bavorsku zahynul človek

Výdatné dažďové zrážky spôsobili záplavy vo viacerých častiach Nemecka, obzvlášť na juhu krajiny, kde dávajú do súvislosti s počasím aj usmrtenie človeka pri dopravnej nehode. V spolkovej krajine Bavorsko hlásili obmedzenie dopravy na troch železničných tratiach, zatiaľ čo v Dolnom Sasku došlo k zrúteniu strechy na nemocničnej budove, informovali v utorok tlačové agentúry DPA a AP.

21.05.2019 15:16
debata

Podľa vyhlásenia bavorskej polície zahynul v pondelok večer pri meste Aurach motorista vo veku 44 rokov, ktorému sa riadenie vymklo z rúk na vlhkej vozovke a narazil do lesného porastu.

K zrúteniu strechy nad pôrodnou sálou nemocnice v dolnosaskom meste Helmstedt zase došlo v dôsledku upchatia odkvapu. Šiestich pacientov v tejto súvislosti museli preložiť do iných nemocníc.

Tlaková níž označovaná menom Axel, ktorú sprevádzali prudké búrky, zamestnávala zásahové zložky aj na iných miestach, kde zostávali zaplavené cesty a pivnice. Vo viacerých okresoch sa pripravujú na vyliatie vodných tokov zo svojich brehov, keďže sa očakáva, že dažde budú pokračovať až do stredy.

Podľa údajov DPA dosiahla intenzita dažďa v noci na utorok miestami až 70 litrov na štvorcový meter. Vo veľkej časti Bavorska platí do stredajšieho rána výstraha pred búrkami, ktoré by mohli byť na juhovýchode „extrémneho“ stupňa.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bavorsko #lokálne záplavy