Na východe Chorvátska našli v hrobe ukryté zbrane 24 rokov po vojne

Výdatný arzenál zbraní z vojnového konfliktu sprevádzajúceho v rokoch 1991 až 1995 rozpad Juhoslávie sa našiel vo štvrtok v hrobe v obci Borovo na východe Chorvátska. Boli v ňom automatické aj poloautomatické pušky, náboje, ručné granáty, granátomet i trhaviny. Napísal to dnes denník Večernji list s odvolaním sa na informácie miestnej polície.

24.05.2019 11:36
debata

Aj keď od vojny uplynulo už takmer štvrť storočia, v Chorvátsku je stále veľa zbraní, poznamenal denník. Svedčí o tom aj nález z Borova pri meste Vukovare objavený pri otvorení hrobu, ktorý zrejme patril človeku zosnulému v roku 1945.

Podľa polície z neho boli postupne vynesené štyri automatické pušky kalašnikov, tri poloautomatické pušky, dve pušky M-48, ručný raketomet, 17 ručných granátov, 36 kusov trhaviny TNT po 200 gramoch, 500 gramov plastickej trhaviny, tri protitankové míny, niekoľko tisíc kusov rôzneho streliva a bližšie neurčený počet zásobníkov pre automatické a poloautomatické pušky. Našli sa tam aj rozbušky a 20 metrov zápalnej šnúry, a dokonca aj zariadenia na detekciu rádioaktivity.

debata chyba
Viac na túto tému: #zbrane #Chorvátsko #juhoslávia