Zelenskyj vyzval políciu, aby nezasahovala proti tým, ktorí proti nemu protestujú

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval vedenie ministerstva vnútra, aby neprijímalo žiadne opatrenia proti demonštrantom s politickými požiadavkami, ak nenarušujú verejný poriadok.

27.05.2019 09:49
debata (1)

Zelenskyj o tom napísal na sociálnej sieti Facebook, pričom komentoval nedeľný incident v meste Rivno, kde sa konala akcia za impeachment novozvoleného ukrajinského prezidenta.

Vo svojej reakcii na Facebooku Zelenskyj napísal, že si preveril situáciu a zistil, že informácie o zadržaní dvoch mladých ľudí nie sú pravdivé. Dodal však, že policajti mohli proti protestujúcim zasiahnuť miernejšie. Vyzval tiež policajné zložky, aby nezakročovali proti demonštrantom, ktorí majú politické požiadavky. „Kritiky sa nebojím,“ dodal.

Agentúra Ukrinform s odvolaním sa na políciu v nedeľu informovala, že policajti v Rivne predviedli na stanicu 20-ročného mladíka a 16-ročné dievča a spísali s nimi hlásenie o priestupku, ktorého sa údajne dopustili narušením verejného poriadku a porušením pravidiel organizovania verejných zhromaždení. Po spísaní protokolu bola dvojica prepustená na slobodu.

Prípadom sa bude ďalej zaoberať súd. Polícia ešte spísala zápisnicu s matkou dievčaťa za neplnenie si povinností pri výchove. Aj touto kauzou sa bude zaoberať súd, dodal Ukrinform.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ukrajina #Volodymyr Zelenskyj