V troch brazílskych väzniciach bolo zabitých 42 väzňov

V troch väzniciach v brazílskom štáte Amazonas bolo nájdených 42 mŕtvych trestancov. V noci na dnes o tom informovala agentúra Reuters s tým, že boli uškrtení.

28.05.2019 01:10
Brazília / Amazonas / väzenská vzbura / Foto: ,
Pred budovou väzenského komplexu v brazílskom štáte Amazonas sa zhromaždilo mnoho príbuzných väzňov, ktorí sa stali obeťami vlny násilností medzi súperiacimi väzenskými frakciami. 27. máj 2019.
debata (3)

V inej väznici v štáte Amazonas bolo v nedeľu pri násilnostiach zabitých 15 väzňov. Konflikt medzi väzňami vypukol počas návštevných hodín v zariadení, ktoré sa nachádza približne 28 kilometrov od Manausu – hlavného mesta štátu Amazonas.

„Odohrala sa bitka medzi väzňami,“ uviedli predstavitelia väzenskej správy počas tlačovej konferencie, pričom dodali, že v súvislosti s incidentom bolo začaté vyšetrovanie s cieľom objasniť jeho príčinu.

Vyhlásenie väzenského oddelenia štátu Amazonas potvrdilo počet úmrtí, ku ktorým došlo zjavne počas stretov medzi súperiacimi frakciami. Úrady uviedli, že vzburu sa podarilo potlačiť, väzni sú späť v celách a situácia je pod kontrolou.

Brazílske väznice, ktoré sú v mnohých regiónoch preplnené, sa často stretávajú s násilím, lebo tu o moc bojujú väzenské gangy. Všadeprítomné sú tiež drogy a drogové frakcie.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Brazília #väznice #Amazonas