V americkom štáte Ohio vyčíňalo tornádo, milióny ľudí zostali bez dodávok elektriny

Mohutné tornádo sa prehnalo v noci na utorok americkým štátom Ohio, pričom niekoľkí ľudia utrpeli zranenia a milióny obyvateľov zostali bez dodávok elektrickej energie. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na miestne úrady.

28.05.2019 16:41
usa, tornádo, spúšť, autá Foto: ,
Tornádo zasiahlo v pondelok neskoro večer mesto Dayton, kde poškodzovalo domy, vyvracalo stromy a prevracalo autá.
debata (3)

Tornádo zasiahlo v pondelok neskoro večer mesto Dayton, kde poškodzovalo domy, vyvracalo stromy a prevracalo autá. Zatiaľ sa neobjavili správy, že by prišiel niekto o život.

Národná meteorologická služba uviedla, že tornádo prerušilo dodávku elektriny pre päť miliónov ľudí a časti tohto štátu hrozia povodne.

Záchranári uzavreli plynové prívody a snažia sa dostať k obyvateľom uväzneným v troskách domov, uviedli úrady v okrese Montgomery. Presný počet zranených nie je známy.

Podľa agentúry AP sa mohlo v pondelok sformovať až 52 tornád v ôsmich amerických štátoch.

Cez víkend zahynuli po vyčíňaní tornáda v štáte Oklahoma najmenej dvaja ľudia a ďalších 29 hospitalizovali. Ďalšie tri osoby prišli o život minulú stredu, keď sa tornádo s vetrom dosahujúcim rýchlosť 260 kilometrov za hodinu prehnalo mestom Jefferson City v štáte Missouri.

Prezident Spojených štátov Donald Trump, ktorý sa v utorok vracal z návštevy Japonska, oznámil na Twitteri, že na odstraňovanie škôd po tornádach ponúkol federálne zdroje.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Tornádo #Ohio