V lietadle s premiérom Babišom padol výstrel, nikto nebol zranený

Na palube českého vládneho špeciálu, ktorým sa v utorok večer vracal český premiér Andrej Babiš z mimoriadneho summitu EÚ do Prahy, sa ešte pred odletom z Bruselu ozval výstrel. Na vine mala byť chyba jedného z členov ochranky pri manipulácii so zbraňou, uvádza na svojej webstránke televízia TV Nova s tým, že incident už preveruje česká Generálna inšpekcia bezpečnostných zborov (GIBS).

29.05.2019 15:16 , aktualizované: 15:59
debata (17)

Babišovi ani nikomu inému z dovedna 22 ľudí na palube sa nič nestalo. K výstrelu došlo krátko po tom, ako český premiér do lietadla nastúpil a stroj sa chystal vzlietnuť. Člen ochranky omylom vystrelil vo chvíli, keď svoju zbraň v súlade s predpismi vybíjal a chcel ju odovzdať posádke lietadla, píše portál Aktuálně.cz, ktorého spravodajca bol v čase výstrelu v lietadle a celý incident videl.

Česká delegácia následne z Bruselu odletela po prehliadke lietadla a vylúčení, že by vystrelená guľka v špeciáli spôsobila škody. „Guľku sme našli. Nijako nepoškodila trup lietadla,“ informoval cestujúcich kapitán lietadla zhruba po hodine čakania. Podľa informácií, ku ktorým sa dodal portál Aktuálně.cz, zasiahla iba vozík s jedlom.

So streľbou na palube lietadla mal skúsenosť aj niekdajší český minister obrany Antonín Baudyš, ktorého člen ochranky pri ceste do Švédska pri manipulácii so zbraňou prestrelil podlahu lietadla, pripomína portál Novinky.cz.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Babiš #streľba