Na západe Ukrajiny sa zrútil vojenský vrtuľník, štyria mŕtvi

Vrtuľník ukrajinskej armády sa zrútil v stredu večer v Rivnenskej oblasti ležiacej na západe krajiny. Havária si vyžiadala životy štyroch príslušníkov ozbrojených síl, informovala vo štvrtok agentúra AFP s odvolaním sa na ukrajinskú armádu.

30.05.2019 11:54
Ukrajina, vrtuľník, úmrtie, NEPOUZIVAT Foto: ,
Vrtuľník AMi-8 ukrajinskej armády sa zrútil v stredu večer v Rivnenskej oblasti ležiacej na západe Ukrajiny.
debata (8)

Vrtuľník typu Mi-8 havaroval počas výcvikového letu. Na jeho palube prišli o život traja členovia posádky a veliteľ 16. samostatnej leteckej brigády pozemných síl. Príčina havárie nebola bezprostredne zná­ma.

Nový ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyjadril pozostalým po obetiach tragédie sústrasť. Dohľadom nad vyšetrovaním havárie poveril novovymenovaného náčelníka generálneho štábu ozbrojených síl Ruslana Chomčaka.

„Naša armáda by nemala prichádzať o ľudí počas cvičení a manévrov,“ odkázal Zelenskyj.

Zelenskyj, niekdajší televízny komik, zaznamenal v aprílových prezidentských voľbách drvivé víťazstvo na základe sľubov, že opätovne naštartuje ukrajinský politický systém a zbaví štát vplyvu mocných oligarchov. Pomohla mu aj nespokojnosť obyvateľstva s vedením krajiny v súvislosti s vojnou Kyjeva s Ruskom podporovanými separatistami. Boje v dvoch najvýchodnejších regiónoch Ukrajiny v blízkosti jej hraníc s Ruskom si za uplynulých päť rokov vyžiadali viac ako 13 000 obetí na životoch, mnoho zranených i utečencov.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #vrtuľník #Ukrajina