Po prevrátení člna na Rýne zahynuli najmenej traja ľudia

Traja ľudia sa vo štvrtok utopili neďaleko Štrasburgu po tom, čo sa na rieke Rýn prevrátil nafukovací čln. Dve obete sa plavili priamo v člne, tretím mŕtvym je svedok nešťastia, ktorý sa im snažil pomôcť. Informoval o tom s odvolaním sa na miestnu prefektúru denník Derniéres Nouvelles d'Alsace (DNA). Po jednom dievčati, ktoré tiež sedelo v člne, záchranári z francúzskeho i nemeckého brehu Rýna stále pátrajú.

30.05.2019 17:18
debata

„Traja ľudia zahynuli, z toho jeden svedok, ktorý sa pokúšal zachrániť posádku plavidla,“ uviedla vo vyhlásení k nešťastiu prefektúra departementu Bas-Rhin. Jednou z obetí je podľa nej šesťročné dievča. Po ďalšej dievčine sa stále pátra.

Na nafukovacom člne boli štyria ľudia – dvaja dospelí a dve deti. Zatiaľ sa podarilo zachrániť len jedného dospelého, ktorý bol prevezený do nemocnice vo francúzskom mestečku Sélestat, asi 40 kilometrov juhozápadne od Štrasburgu.

Prevrátenie člna videli traja ľudia, ktorí sa podľa denníka DNA vrhli do rieky, aby pomohli. Jeden z nich sa následne utopil.

Podľa DNA sa čln prevrátil krátko pred poludním v blízkosti obce Gerstheim. Rýn v tejto oblasti tvorí hranicu medzi Francúzskom a Nemeckom, a po nezvestnej dievčine z člna začali preto pátrať záchranári z oboch krajín.

debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #Štrasburg #čln #rýn