Počet obetí strelca vo Virgínii sa vyšplhal na 12, trinástou je útočník

Dlhoročný zamestnanec verejnej správy zastrelil v piatok v meste Virgínia Beach v americkom štáte Virgínia 12 ľudí a následne bol zastrelený políciou, informovala agentúra DPA.

01.06.2019 03:13 , aktualizované: 08:27
debata (11)

Muž bol ozbrojený ručnou zbraňou kalibru 45, vybavenou tlmičom, povedal Cervera. Po tom ako začal streľbu, štyria policajti vošli do budovy a začala sa dlhotrvajúca prestrelka s útočníkom. Policajtom sa napokon podarilo útočníka zneškodniť. Bola mu poskytnutá prvá pomoc, no početným zraneniam nakoniec podľahol.

„Toto je najzdrvujúcejší deň v histórii mesta Virgínia Beach,“ povedal starosta Bobby Dwyer. „Ľudia, ktorých sa to týka, sú naši priatelia, kolegovia, susedia,“ dodal.

Šéf miestnej polície James Cervera na tlačovej konferencii informoval, že strelec, dlhoročný zamestnanec verejnoprospešných služieb, bol tiež zabitý.

Podľa polície útočník konal sám. Dráma sa odohrala krátko po štvrtej hodine miestneho času, keď muž vstúpil do jednej z budov komplexu vo Virgínia Beach a okamžite začal strieľať po všetkých prítomných bez rozdielu.

Medzi zranenými je policajt, ktorého však zachránila nepriestrelná ves­ta.

Budova, ktorá bola dejiskom streľby, je sídlom verejnoprospešných služieb mesta Virginia Beach, ležiaceho asi 320 kilometrov juhovýchodne od Washingtonu.

Polícia predtým na twitteri oznámila, že reagovala na streľbu v budove číslo 2 obecného správneho strediska, a vyzvala verejnosť, aby sa oblasti vyhýbala.

Virginia Beach leží pri atlantickom pobreží a s približne 450 000 obyvateľmi ide o najväčšie mesto štátu Virgínia. „Je to najzdrvujúcejší deň v dejinách Virginia Beach,“ okomentoval tragickú udalosť starosta Bobby Dyer.

Prípady streľby na ľudí vo verejných priestoroch sú v Spojených štátoch pomerne časté. Najhoršie krviprelievanie za posledné roky spôsobil v októbri 2017 v Las Vegas Stephen Paddock, ktorý zabil 58 ľudí a ďalších 900 zranil. Strieľal z izby v 32. poschodí hotela na 22 000 účastníkov koncertu country hudby pod holým nebom. Vyšetrovatelia jeho motív nezistili.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #streľba #Virgínia #Vigrinia Beach