KĽDR po kritike od Kima údajne prerušila propagandistické cvičenia

Severná Kórea údajne pozastavila konania hromadných synchronizovaných cvičení, ktorá režim KĽDR využíva k svojej propagande. Stalo sa tak potom, čo predstavenie kritizoval severokórejský vodca Kim Čong-un. Informovali o tom dnes západné médiá s odvolaním sa na cestovné agentúry, ktoré na tieto cvičenia vozia zahraničných turistov.

05.06.2019 13:07
severná kórea, kľdr, cvičenie, Foto:
Pri predstavení, nazývanom aj "masové hry", predvádza až niekoľko desiatok tisíc ľudí synchronizované cviky, zatiaľ čo deti na pozadí otáčajú strany farebných kníh a tým vytvárajú kulisu stále sa meniacich obrazov.
debata (2)

Pri predstavení, nazývanom aj „masovú hrou“, predvádza až niekoľko desiatok tisíc ľudí synchronizované cviky, zatiaľ čo deti na pozadí otáčajú strany farebných kníh a tým vytvárajú kulisu stále sa meniacich obrazov. Cieľom inscenácie je oslavovať úspechy krajiny a zvýšiť morálku obyvateľstva. Predstavenie vzdialene pripomína niekdajšiu československú spartakiádu.

Severokórejský vodca Kim Čong-un sa spolu s manželkou vystúpenia zúčastnil v pondelok. Po predstavení zavolal autorom hry a „dôrazne kritizoval ich zlého kreatívneho ducha a nezodpovedný prístup k práci“, uviedla oficiálna severokórejská tlačová agentúra KCNA.

Pekinská cestovná kancelária Koryo Tours dnes podľa agentúry AP na twitteri oznámila, že vystúpenia v KĽDR budú „od 10. júna na niekoľko dní či týždňov pozastavené, aby ich autori mohli urobiť potrebné zmeny“. Podobnú informáciu zverejnila na twitteri i cestovná kancelária Young Pioneer Tours.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Severná Kórea