V Nemecku zadržali 2 údajných mongolských diplomatov so 70 kg heroínu

Nemecká polícia zadržala dvoch mužov pôvodom z Mongolska, ktorí z Česka autom s tureckou diplomatickou značkou viezli 70 kilogramov heroínu. Drogy mali hodnotu najmenej tri milióny eur. O prípade, ktorý sa stal už začiatkom mája, informoval v stredu s odvolaním sa na colnú správu a štátne zastupiteľstvo v Drážďanoch denník Bild.

06.06.2019 13:16
nemecko, polícia Foto: ,
Nemecká polícia zadržala dvoch mužov pôvodom z Mongolska, ktorí z Česka autom s tureckou diplomatickou značkou viezli 70 kilogramov heroínu.
debata (3)

Policajti kontrolovali na diaľnici v blízkosti krušnohorského mestečka Bad Gottleuba, ktoré leží neďaleko českých hraníc. V batožinovom priestore našli dva kufre s celkom 140 polkilogra­movými balíčkami heroínu. Muži vo veku 40 a 47 rokov boli zadržaní a súd v Drážďanoch ich poslal do väzby.

Mongoli sa pôvodne pri prehliadke na diaľnici odmietali nechať skontrolovať a odvolávali sa na diplomatickú imunitu. Diplomatický status pre nich ale platil len v Turecku. V Nemecku neboli akreditovaní, a tak sa na nich imunita nevzťahovala. Kam mali v pláne ísť, nie je jasné.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Nemecko #pašeráci #Mongolsko #heroín