Zatkli pakistanského exprezidenta Asifa Zardárího

V Pakistane zatkli bývalého prezidenta Asifa Alího Zardárího. Stalo sa tak len niekoľko hodín po tom, ako súd odmietol žiadosť exprezidenta a jeho sestry o predĺženie ich prepustenia na kauciu, vďaka čomu by mohli zostať na slobode aj napriek tomu, že čelia obvineniam z prania špinavých peňazí. Kauza sa týka niekoľkých miliónov dolárov. Polícia zatiaľ jeho sestru nezatkla.

10.06.2019 17:54
Pakistan / Politika / Prostest / Foto: ,
Prívrženci pakistanskej ľudovej strany (Pakistan Peoples Party - PPP) vyšli do ulíc pakistanského mesta Karáčí, kde protestovali proti rozhodnutiu súdu vydať zatykač na exprezidenta Asifa Zardárího. 10. jún 2019.
debata (1)

Zardárího podporovatelia zablokovali kľúčové cesty a dostali sa do konfliktov s políciou v rôznych častiach krajiny. Zardárí pôsobí ako poslanec parlamentu a jeho sestra Faryal Talpur sa tiež venuje politike. Obaja mali údajne desiatky falošných bankových účtov. Politika predtým poslali na osem rokov za mreže za korupciu.

Odkedy sa vlani dostal k moci premiér Imran Chán, zatkli už niekoľko politikov obvinených z korupcie. Aj jeho predchodca Naváz Šaríf rezignoval na post premiéra pár hodín po tom, ako ho funkcie zbavil najvyšší súd v Pakistane.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zatknutie #Pakistan #Asif Alí Zardárí