Na streche budovy na newyorskom Manhattane núdzovo pristál vrtuľník

Život jedného človeka si vyžiadala v pondelok havária v newyorskej štvrti Manhattan, kde sa vrtuľník zrútil na strechu výškovej budovy pravdepodobne pri núdzovom pokuse o pristátie. S odvolaním sa na miestnych hasičov, políciu a ďalšie zdroje to uviedli tlačové agentúry AFP a DPA. Pri núdzovom pristátí na strechu mrakodrapu vrtuľník vzbĺkol. S odvolaním sa na miestny hasičský zbor o tom informovala televízia NBC. V budove, ktorá má 54 poschodí, zavládla panika, vydesení ľudia vybiehali na ulicu.

10.06.2019 20:52 , aktualizované: 22:40
New York / vrtuľník / Manhattan / Foto: ,
Policajné a hasičské zložky zasahujú v newyorskej štvrti Manhattan, kde na jednej z budov núdzovo pristál vrtuľník, 10. jún 2019.
debata (4)

Budova, známa v New Yorku ako Axa Equitable Center, stojí v samotnom centre Manhattanu medzi južným okrajom Central Parku a námestím Times Square. Budova, vysoká takmer 230 metrov, je sídlom americkej firmy AXA Financial, dcérskej spoločnosti francúzskej finančnej firmy AXA.

V budove majú tiež kancelárie bankové domy BNP Paribas a Citibank. Podľa doterajších informácií nikto z budovy zranený nebol. Požiar na streche domu sa hasičom podarilo po 20 minútach uhasiť.

Guvernér štátu New York Andrew Cuomo povedal novinárom, že došlo k „obetiam“ na palube vrtuľníka, čím chcel zrejme naznačiť, že usmrtenou osobou je pilot. Dodal, že nikto v budove na manhattanskej Siedmej avenue neutrpel zranenia.

„Na základe predbežných informácií vrtuľník uskutočňoval vynútené či núdzové pristátie, alebo z nejakého dôvodu pristál na streche budovy. Ľudia, ktorí boli vnútri, hovorili, že cítili otrasy budovy,“ opísal situáciu Cuomo. V čase nárazu bolo v New Yorku nepriaznivé, daždivé počasie a vrcholy mrakodrapov boli zahalené oblakmi.

Newyorský hasičský zbor vyzýval verejnosť, aby sa vyhýbala okoliu miesta havárie, kde zasahujú početné jednotky pohotovostných zložiek.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #vrtuľník #New York #Manhattan