Pri českom Litovli havaroval autobus plný detí, hlásia 15 zranených

Celkom 15 ľudí, prevažne detí, bolo dnes podľa doterajších informácií zranených pri popoludňajšej nehode autobusu a kamióna na diaľnici D35 pri českom meste Litovel. ČTK to povedal hovorca hasičov Zdeněk Hošák. Vážne zranený bol pri havárii vodič autobusu prevážajúci mladých športovcov, ktorého hasiči museli z vozidla vyprostiť. Ostatní pasažieri utrpeli stredne ťažké až ľahšie zranenia. Diaľnica v smere z Olomouca na Mohelnice je uzavretá.

11.06.2019 15:59 , aktualizované: 17:24
debata (3)

Informáciu priniesla televízia ČT24.

V autobuse podľa informácií ČTK cestovali mladí športovci vo veku okolo desať rokov. Nehoda sa stala po tom, čo vodič autobusu narazil zozadu do kamiónu.

"Z miesta bolo odvezených 15 ľudí do olomouckej fakultnej nemocnice, číslo však môže byť ešte vyššie. Vodič autobusu, ktorý bol zakliesnený, bol vážne zranený. Vyslobodili sme ho a odovzdali záchrannej službe. Vrtuľníkom bol prevezený do nemocnice. Ďalšie tri osoby boli zranené stredne ťažko, "uviedol hovorca hasičov.

Hovorkyňa polície Jiřina Vybíhalová povedala ČTK, že nehoda sa stala v smere z Olomouca na Mohelnice na 253. kilometri. Prevádzka v smere z Olomouca na Mohelnice je odkláňaná exitom 253 na Litovel, späť na D35 sa môžu vodiči vracať exitom 248, uviedla polícia.

Hasiči na miesto poslali kvôli nehode a počtu zranených krízového interventa, na miesto zamieril i náhradný autobus. Okolnosti nehody sa vyšetrujú.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #havária #autobus #nákladné auto