Impeachment Trumpa nemá medzi demokratmi ani zďaleka dostatočnú podporu

Predsedníčka Snemovne reprezentantov amerického Kongresu z Demokratickej strany Nancy Pelosiová odbila v utorok otázky ohľadom možného impeachmentu amerického prezidenta Donalda Trumpa poukazom na to, že takýto krok "nemá ani zďaleka" dostatočnú podporu medzi demokratmi. Informovala o tom agentúra AP.

11.06.2019 23:07
Nancy Pelosiová Foto: ,
Predsedníčka Snemovne reprezentantov amerického Kongresu z Demokratickej strany Nancy Pelosiová.
debata (15)

Pelosiová taktiež vyhlásila, že pokračujúce útoky prezidenta na jej osobu „len zvyšujú jej popularitu“.

Trump podľa AP naposledy slovne zaútočil na Pelosiovú počas ich spoločnej návštevy osláv Dňa D, ktoré sa konali v Normandii, keď ju označil za „nervóznu Nancy“.

Stalo sa tak po tom, ako Pelosiová údajne demokratom súkromne povedala, že by ho radšej videla porazeného vo voľbách a „v base“, ako odvolaného z úradu prostredníctvom tzv. impeachmentu.

Predsedníčka Snemovne reprezentantov v tejto súvislosti vyhlásila, že nikdy nekritizuje prezidenta počas zahraničných návštev a neurobí tak ani teraz, pretože „s ním skončila“.

Desiatky demokratov žiadajú, aby Pelosiová v súvislosti so správou špeciálneho vyšetrovateľa Roberta Muellera, týkajúcou sa prepojenia Ruska a prezidentskej kampane Donalda Trumpa, iniciovala proces impeachmentu. Pelosiová však podľa AP preferuje podrobnejšie vyšetrovanie daného prípadu.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Donald Trump #impeachment #Nancy Pelosiová